Povijest

Povijest

PovijestObitelj Canetti su započeli svoju priču prije više od 50 godina u talijanskom gradu Napulju. Započeli su s drvnim namještajem u maloj radionici s minimalnom opremom, no zahvaljujući obiteljskoj strasti i velikoj kompetentnosti svih zaposlenika, tvrtka je u narednih nekoliko godina znatno narasla povećavajući razinu kvalitete i proširivši asortiman svojih proizvoda. Tehnika i stil, u kombinaciji s iskustvom, predanošću i inovacijama, omogućili su obitelji da se neprestano razvija te postane cijenjena na nacionalnom teritoriju. Drvo su promatrali kao dio interijera koji je spojen s prirodom i domu pruža toplinu, jednu bogatu notu, finesu i osjećaj udobnosti.

Od samog početka, vjerovali su da kvaliteta materijala u kombinaciji s vrhunskim dizajnerskim studijama omogućava stvaranje visokokvalitetnih proizvoda koji će trajati vremenom i koji se uspijevaju integrirati u bilo koju okolinu. Kvaliteta idizajn nikad nisu bili područje na kojem se radio kompromis.

ProizvodnjaPočetkom 2000-ih pojavila se osvještenost o važnosti izgleda interijera, a s tim i želja za lijepim i luksuznijim stvarima. Na području interijera jako se malo pažnje davalo vratima. Do sada. Postojale su ili jako skupe masivne konstrukcije s nerealno visokim cijenama ili dizajnerski nepristupačna vrata upitne kvalitete pod krinkom “ekonomičnih” vrata. Obitelj Canetti je to prepoznala i izašla u svijet dizajna vrata od kvalitetnog drva, dizajniranja vrata po mjeri i želji običnih ljudi i ljubitelja lijepog interijera, a sve po pristupačnim cijenama.

Proizvodnja vrata se odvijala u istoj tvornici kao i proizvodnja kupaoničih elemenata i povezanog namještaja izrađenog po mjeri za domove, apartmane, hotele i različite industrije. Međutim, radi velike potražnje otvorila se zasebna tvornica koja se posvetila isključivo proizvodnji vrata, a tako su nastale dvije sestrinske tvrtke. Prva je, izvorna, “VICA Arredo Bagno”, posvećena izradi kupaoničkog namještaja, a druga, “Canetti Porte”, posvećena isključivo izradi vrata.

2018. godine “Canetti Porte” dolazi na hrvatsko tržište pod zastupništvom tvrtke “Home Star”, te otvara svoj prvi izložbeni salon u centru Mall of Split, čime nastavlja s idejom sudjelovanja u stvaranju ljepšeg svijeta putem izrade dizajnerskih kvalitetnih vrata.

 

Posvećenost estetskom dizajnu je u tolikoj mjeri da se Canetti Porte u potpunosti odvažio, prvi u Hrvatskoj, izbaciti iz ponude i proizvodnje klasične kuke, mehaničku bravu, furnir, mljeveni papir i ivericu. U vrata su se počeli ugrađivati isključivo skriveni nosači vrata, magnetna brava koja je kompletno u ravnini s vratima i dovratnik vrata samo od punog drva. Ovo je bio veliki rizik, ali Canetti Porte snažno vjeruje da se na estetici, dizajnu i trajnosti ne smije raditi kompromis.

U ovom trenutku Canetti Porte ima tvornicu u gradu Napulju i četiri izložbena salona u drugim regijama Italije, te jedan u Hrvatskoj, u gradu Splitu.