Sobna vrata od laminiranog drva

Sobna vrata od laminiranog drva

Vrata od laminiranog drva dugotrajno su rješenje te će izdržati svaki test vremena. Ne krive se dugotrajnim korištenjem, dolaze u preko 20 boja, a mogu se redizajnirati po želji i mjeri. Osim što su odličan toplinski izolator, zahvaljujući okviru od punog drva debljine 4 cm i zaštitnom premazu, otporna su na vlagu.

Vrata od laminiranog drva mogu se izraditi u klasičnoj varijanti, kliznoj ili kao dvokrilna vrata. Sobna vrata sa staklom i Francuska vrata mogu se izraditi u svim dimenzijama i bojama.

MADE IN ITALY

Made in Italy

 

Boje

 

Korisne informacije:

Klizna vrata mogu biti ugrađena unutar zida ili s njegove vanjske strane.

Dvokrilna vrata se mogu izraditi s dva jednaka krila ili jednim fiksnim (manjim) i jednim pokretnim krilom.

Klizna i dvokrilna vrata mogu biti od laminiranog drva, stakla ili pak zanimljiva kombinacija stakla i drva.

Osim dostupne palete boja laminiranog drva, vrata se mogu ukrasiti alumnijskim lajsnama, dijamantnim cirkonima, ili ugrađenim staklom u željenoj veličini. Ako se odlučite za staklo, ono se može dodatno tvornički ukrasiti raznim uzorcima, a može biti prozirno, mutno ili tamno.

Također, vratno krilo može se izraditi u potpuno drugoj boji od boje okvira vrata, a sami birate i hoće li se vaša vrata otvarati s desne ili lijeve strane.

U sva vrata su ugrađeni skriveni nosači (britvele) i magnetna brava. Okvir (dovratnik) vrata se može izraditi u dimenzijama van standarda i po mjeri debljine zida.

Na dno vrata se mogu instalirati i automatske metlice za dodatnu izolaciju zvuka koje se aktiviraju kad su vrata zatvorena. Pri hvatanjem vrata za kvaku i njihovim otvaranjem, metlica se automatski uvuče 1 cm unutar vrata, te se tako omogućuje neometano ovaranje i zatvaranje vrata. Kada se vrata zatvore, metlica se  automatski spusti i dodatno onemogući protok zvuka čak i u uvjetima značajne buke.

Vrata se montiraju suhom montažom s pur pjenom te se na vratima i okviru (dovratniku) ne vide nikakvi tragovi montaže, kao ni rupice od vida i čavala.

Ako je građevinski (zidarski) otvor u vašem zidu primjerice 90 cm, vratno krilo će biti 80 cm, a razlog tomu jest okvir vrata koji je širok 4 cm s lijeve i 4 cm s desne strane, te pur pjena koja zauzme 1 cm širine s obje strane.

Slično je i s visinom vrata. Ako je visina vrata, odnosno vratnog krila, 210 cm, otvor zida mora biti 215 cm.

Garancija na vrata od laminiranog drva je 2 godine.